måndag 14 februari 2011

En långpasshelg

I helgen har jag fått till 2 stycken långpass löpning. I lördags blev det ett trevligt pass med Thomas som började i strålande sol och avslutades i mörker och kyla. Det blev riktigt stor skillnad i temperatur så fort solen försvann. Vi fick iallafall ihop 24 km bra löpning.

image I söndags morse var det långlöpning med Tjalve som vanligt. Även detta blev ett pass i solsken. Dock var det lite kallt i luften, –15 stod termometern på när jag stack iväg till Tjalvegården för att möta upp de andra. Det var bara i början det var lite kyligt men jag fick snart upp värmen och då var det bara att njuta av solen och vinterlandskapet. 25 km blev detta pass. Fick lite känning på insidan av ena knät halvvägs in i passet vilket inte alls var skönt. Därför känns det faktiskt extra bra att jag redan innan hade planerat total löpvila denna vecka för att låta benen återhämta sig lite.

Totalt kan jag summera en bra träningsvecka med 12 timmar bra träning. Kommande vecka kommer bli en betydligt lättare vecka med bara lågintensiv simning och eventuellt något lågintensivt pass på trainern. Allt för att komma tillbaka starkare nästa vecka och då köra hårt igen.

1 kommentar:

Karin sa...

Det känns som att du hade en bättre dag än jag i söndags ;-) Härligt med back-to-back pass, du förtjänar vila.
Fast jag antar att för en triatlet så är löpvila bara ett annat begrepp på extra cykling och simning?