onsdag 1 augusti 2012

Upplägg fram till Kalmar

image

Fick frågan av Lina hur jag tänker lägga upp träningen fram till Iroman i Kalmar. Det blir inget hokus pokus direkt. Jag kommer fortsätta träna på fram t.o.m tisdag som vanligt då vi kör en träningstävling med klubben. Därefter kommer jag börja minska på träningen, framförallt volymen. Kommer fortsätta träna ca en timme per dag men det blir kortare brickpass, löppass, lite cykelintervaller och simpass.

Sista veckan planerar jag att ha två vilodagar, måndag och onsdag. Kommer åka ner till Kalmar på onsdagen. Torsdag och fredag kan bli lite rek av banor och lättare träningspass för att behålla känslan. Sista veckan kommer jag också försöka få till bra med sömn och mat. Kommer inte göra någon kolhydratladdning eller liknande. Viktigt att få till vilan och sömnen innan fredag för då vet jag av erfarenhet att det är svårt att koppla av och sova.

Jag tror mycket handlar om att behålla känslan sista tiden. Träningen ska redan vara gjord vid den här tiden.

Det här upplägget är absolut inget vetenskaplig utprovat eller analyserat på något vis utan ett upplägg som jag tror kommer passa mig. Hur man lägger upp det är väldigt personligt och jag tror det finns många som har synpunkter på hur man ska lägga upp det.

1 kommentar:

LinaTriathlet sa...

Kul och läsa om ditt upplägg och hur du tänker inför IM! Jag tror också det är väldigt individuellt, vad som passar en själv. 18 dagar kvar nu :)Siktar du på någon speciell tid?