måndag 23 maj 2011

Simpass

Har fått en fråga här på bloggen från Järnpöjkarna om hur jag lägger upp mina simpass. Tänkte att det kanske är fler som är intresserade så därför kommer svaret här.

Har sedan i höstas försökt simma 3 pass i veckan. Två stycken ihop med triathletkompisar på onsdag och lördagsmorgon. Sen har jag även kört torsdagskvällar i simklubbens vuxencrawl. Där är vi ett gäng som kört ganska många terminer nu så det börjar bli en ganska avancerad gruppp. Dom passen leds av en mycket duktig och ambitiös tränare som bra och konstruktiv feedback. Utan denna grupp jag aldrig kommit dit jag kommit idag med min simning. Dom här passen är inriktade på alla fyra simsätt. Mycket fokus läggs på teknik. Under våren har vi haft en halvtimme extra och då har det varit mycket frisimsserier i början på passet med lite mer fart och konditionsinslag. Passen brukar landa på 2500-2800m på 90 minuter.

Onsdagarna och lördagarna har det varit fokus på frisim. Vi brukar simma mellan 60 – 90 minuter, ca 3000 – 3500 m. På dessa pass kör vi olika serier, exempelvis 10x100m, 4x200m osv. Varje serie körs också med en starttid på varje “intervall” t.ex. start 2.00 på hundringarna. På dom här passen kör vi även en del med paddlar och dolme för att bygga lite armstyrka. Det som är roligt med dom här passen är att de ena är inte alls likt det andra.

Jag tycker att det är en stor fördel med att köra simpass ihop med andra. Det blir så mycket roligare och man pressar varandra att ta i lite extra vilket gör att man utvecklas hela tiden. Hoppas detta har gett svar på frågan och att det kan inspirera er egen träning.

1 kommentar:

Unknown sa...

Låter mkt ambitiöst! Vi brukar köra 1 gång/vecka och 3 x 500 m, eller längre. Ska prova dom där intervallerna och lite längre plöj! Tack för tipsen!