onsdag 25 maj 2011

Träningstävling

Igår kväll anordnade vi i klubben en träningstävling för folk som var sugna på att prova på eller träna Duathlon. Det kom 16 personer till start. Vissa triathleter andra simmare som passade på att köra detta istället för fyspass och löpare mao en salig blandning av folk. Vädret bjöd på riktigt blåsigt väder men annars helt ok förhållanden. Sträckorna som skulle köras var 3,8 km löpning följt av 11,2 km cykel och avslutades med ytterligare 3,8 km löpning.

Jag körde själv och fick till ett kanonpass med grym sparring av min triathlonkollega Oskar. Vi drog iväg direkt på första löpning och var ganska snart ensamma fram i  täten. Kom in till växlingen som tvåa med Oskar någon sekund före. Första löpning gick på 14.58. Växlade snabbt och kom ut först på cykeln.

Möttes av en grym motvind direkt och det gick ganska trögt. Körde en bana 2 varv så när vi vände och fick medvind tillbaka gick det betydligt fortare. Oskar fick också upp farten och kom då och körde om mig. La mig strax bakom honom ut på sista varvet och tänkte att jag tar honom på väg hem. Sagt och gjort, gick om direkt efter sista vändningen och höll det strax innan mål då kom han om igen. Rullade in för andra växlingen. Cykeltid inkl en växling 19.55.

Vi växlade samtidigt men jag kände direkt att det inte skulle funka att hänga med. Pulsen var i topp och fick inte någon kontroll på den. Släppte Oskar och insåg att slaget var förlorat denna gång. Efter ca 1,5 km fick jag igång löpningen och pulsen igen och kunde återigen trycka på. Gick i mål 30 sekunder efter Oskar med ett leende. Löptid sista sträckan inkl en växling 16.19.

Gillar verkligen dessa träningspass när vi triggar och jagar varandra, det blir sådan kvalité och man ger verkligen sitt yttersta.

Efteråt bjöds det på korvgrillning. Alla var nöjda och belåtna och tyckte det var ett roligt initiativ av klubben så detta kommer vi göra fler gånger.

3 kommentarer:

Johan sa...

Häftigt att ni var så jämna på cyklingen och skiftade ledning så många ggr på så kort tid..

Odda sa...

Ja det var häftigt. Vi brukar vara riktigt jämna. Tack för alla tips på vägen.

Alexander sa...

Riktigt bra kört! Håller tummarna att det går bra för dig under maran på lördag