söndag 31 juli 2011

Gammalkils minitriathlon

Igår körde jag årets första triathlontävling, bätte sent än aldrig. Sträckan var en 1/10-dels Ironman. Huvudmålet för dagen var lagstafetten där jag körde simsträckan. Eftersom jag körde första sträckan tänkte jag att jag likaväl även kunde köra de två efterföljande sträckorna som ett bra träningspass.

Var lite orolig innan för simningen eftersom jag tränat väldigt lite i öppet vatten hittills i år. När väl startskottet gick var det dock rusning ut i vattnet som vanligt. Kom iväg bra och tog mig fram bra i vattnet och kom ur trängseln ganska fort. Såg endast 2 simmare framför mig när det lugnade ner sig lite och det gjorde att självförtroendet steg igen. Simmade på i min takt och höll avståndet skapligt mot de två framför mig. Upp ur vattnet var jag 25 sek efter vilket kändes väldigt bra. Växlade över till vår cykelkille som fick ett bra utgångsläge.

Efter växlingen sprang jag bort till min cykel, av med våtdräkten och ut på cyklingen. T1 tog bra mycket längre tid än normalt med tanke på växlingen. Gissar att jag var runt 15 ut på cyklingen.

Körde ganska snart om ett gäng och ifatt ett annat där jag försökte få folk att hjälpa till och dra för att jaga ifatt andra framför oss. Tyvärr fick jag ta mycket av dragjobbet själv.

Det kändes som detta straffade sig ut på löpning. Kändes stelt och stumt och det gick trögt. Löpningen bestod av 2 varv och det gick tungt hela första varvet. På det andra kändes det bättre. Mötte vår löpare på första varvet och fick då veta att vi ledde staffeten. Grymt!

Jag gick i mål på 52.28 som sjua, nöjd med att laget vunnit och jag hade gjort en bra simsträcka. Vi fick 43.05 i sluttid, nytt banrekord. Hoppas det blir en repris nästa år för det var en riktigt rolig tävling.

1 kommentar:

Järnpöjkarna sa...

Vilken story, banrekord! Snyggt. /C-M.