tisdag 19 april 2011

Östgöta motion

image
I lördags var jag och körde årets första cykellopp. Ett motionslopp strax utanför Linköping. Sträckan var 63 km, inte allt för avskräckande alltså. Det bjöds inte på så jättebra väder, strax under 10 grader och ganska kraftig vind. Inte helt optimalt alltså.

Som vanligt på motionslopp som finns det alltid ett gäng åkstarka cyklister som mycket väl skulle klara sig bra i senior och veteranklasser på “vanliga” tävlingar. Detta gör att det även på dessa motionslopp brukar gå ganska fort och tempot är högt.

När starten gick drogs tempot upp redan från start, försökte hålla mig långt fram för att inte råka hamna i en klunga som tappade kontakten med tätgruppen och därmed bli avhängd. Kändes bra i benen och kom ganska snart in i loppet. Hade inga större problem i början att hänga med täten. Efter ca 2 mil stack 3 man iväg och fick en liten lucka, vi övriga ca 8 man lät dom köra ett tag. Sen började vi jaga ifatt dom och fick slita ganska hårt för att lyckas. Vi var lite ojämna i gruppen så det var några stycken som fick jobba extra hårt vilket gjorde att det blev väldigt ryckig körning och det sliter på krafterna. Strax innan 4 mil var vi iallafall i fatt utbrytarna och då började jag känna av slitet. Som om inte det var nog så kom vi ut på öppna fält där vinden låg på från sidan och det blev riktigt jobbigt. Jag låg i slutet på klungan och tappade ett par meter till framförvarande och då blev det för tufft, fick slå av på takten och släppa huvudgruppen. Ytterligare en kille släppte gruppen. När vi kom ut och fick medvind igen gjorde vi ett försök att jaga ifatt men det gick tyvärr inte. Jag slog av på farten och tog det lugnt sista 1,5 milen till målet.

Trots att jag inte orkade hänga med hela vägen så blev det en bra genomkörare för kroppen. Känns att man inte cyklat så mycket ute ännu den här våren så förhoppningsvis blir det bättre längre fram.

3 kommentarer:

Alexander sa...

Snitt?

Odda sa...

34,5 km/h skulle gissa på 36-37 första 4 milen.

Alexander sa...

Imponerande! Grymt bra jobbat Odda! Du kommer att bli farlig under alla triathlontävlingar i sommar