söndag 23 oktober 2011

Racereport - KIVHH

image
Bild från Quiteright.se

Igår sprang jag årets sista lopp, KIVHH, i Kumla. Det är en halvmara som ska springas på en varvbana, 4 varv. Kanske inte världens roligaste men när man vet att man gör det för en god sak så är det lite lättare. Alla intäkter går till Min stora dag som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar.

Till själva loppet. Vädret var helt ok, gråmulet lite blåsigt och runt 12 grader. Hade ju som plan att försöka komma in på 1.25 men kände redan innan loppet att det skulle bli svårt. När starten gick drog fyra löpare iväg direkt, hade ingen lust att förivra mig så jag öppnade i mitt eget tempo, runt 4.05/km. Kändes bra från början och kände inte av min tidigare ömma hälsena. Vilket gjorde mig väldigt glad.

Första varvet gick lätt. De fyra som drog i början hade nu splittrats och jag började sakta men säkert närma mig killen som låg trea. Det gjorde att det fortsatt lätt även ut på andra varvet. Strax efter varvningen var jag om honom. Ettan och tvåan var inte mycket att göra åt, de låg för långt före mig.

Låg på snittider runt 4.06 – 4.07/km första två varven. Kände inför 3:e varvningen att det började ta emot lite och det gick inte alls lika lätt längre. Bestämde mig för att köra lite mer “safe” 3:e varvet för att förhoppningsvis kunna öka lite på det sista. La mig på runt 4.15/km nu istället men det gick fortfarande tungt och motvinden och de små backarna började nu kännas. Höll dock modet uppe trots att jag sprang helt själv och inte hade någon draghjälp överhuvudtaget.

Min förhoppning att kunna öka sista varvet försvann tyvärr. Idag fanns det inte mer att hämta. Jag bet ihop och försökte hålla tempo även sista varvet men det var tungt och jobbigt idag. Gick iallafall i mål till slut på 1.30.35, godkänt men surt att inte komma under 1.30. Trots den mediokra tiden så kom jag trea i loppet, konkurrensen var alltså inte mördande idag.

Nästa år gör vi ett nytt försök, då kan jag förhoppningsvis komma ner mot 1.25 om jag inte gjort det tidigare under året.

3 kommentarer:

Staffan sa...

Ändå lite kul med de här mindre loppen där man har chans på en mer framskjuten placering eller hur?

Odda sa...

Staffan: Visst är det så, en lite extra sporre.

Cykling min passion sa...

Bra gjort!!

Grattis till en tredjeplats!!