måndag 17 januari 2011

Långpassöndag

Gjorde mitt första långpass med Tjalve för året igår. Blev ett riktigt mastodontpass på 3,1 mil á 2.38 eftersom jag valde att springa till och från startplatsen. Kändes oförskämt bra i kroppen, benen höll ihop hela vägen. Ända som kändes lite var en stum känsla i vänster vad men det är ju precis som det brukar vara. Planen är att köra söndagens långpass ihop med Tjalve-gänget fram till Stockholm marathon. Så mycket roligare att köra dessa pass ihop med andra och man får bra sparring och draghjälp också. Bara att välja fart efter dagsform. Passen börjar på runt 2 mil nu och kommer utökas till ca 3 mil i mitten av maj. Det kommer fixa den grund som kommer behövas.

Gårdagens underlag var ju inget vidare, snömodd, is och slask. Däremot var det skönt att få springa i plusgrader igen men givetvis hade jag ju lite för varma kläder på mig. Om detta väder fortsätter så kan man nog snart räkna med att få springa på asfalt igen.

Efterbehandlingen med kylbalsam och kompressionsstrumpor gör att vaderna och benen verkligen inte känns som de var ute på långpass igår.

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Grymt pass Odda! Du har inga skadeproblem med löpningen som alla andra verkar ha?

Miranda sa...

Galet bra.. och kompressionsstrumpor direkt efter är helt enkelt super :)