fredag 14 januari 2011

Nytt träningsredskap

Har idag investerat i ett nytt träningsredskap, en balansplatta.  Tänkte använda denna för att få bättre balans, stärka vrister, vader och knäleder. Tror det kan vara bra att bygga dessa muskler och leder för att klara de längre sträckorna, över halvmara, lite bättre.image

Har märkt de gånger jag sprungit maran att det är just på dessa ställen som jag blir trött. Nu är ju säkert detta högst personligt och beroende på vilken löpstil man har. Iallafall värt ett test.

Någon som testat att träna med balansplatta?

4 kommentarer:

Staffan sa...

Jag har en precis likadan (299 pix på Stadium??), använder den väl inte lika ofta som jag vill tro men jag gillar den!!

Med min följde ett litet häfte, testa t ex att SITTA på den och jobba med benen rakt och och böj i knävecket, hela tiden med foten i luften.

Testa att jobba med lätta hantlar (om du har sådana) ståendes på ett ben på plattan.

Testa djupa benböj på ett ben på plattan och

och slutligen testa att balansera på ett ben på plattan, men den fria foten skriver du alfabetet i luften.

Det går att göra det ganska jobbigt för sig!!!

Trevlig helg!

Odda sa...

Staffan: Tack för tipsen.

Småstadsrebell sa...

Jag har också en precis likadan balansbräda inköpt på stadium. Använder den till rehabträning av mina lite för svaga knän. Fungerar bra tycker jag och jag upplever att jag efter ca en månads användande har blivit starkare och mer stabil i knäna.

Jag tränar balansbräda 2-3 gånger om dagen på jobbet och det är smidigt att kunna köra lite övningar utan att det behöver vara särskildt omständligt.

Ash sa...

Bra tips där om att köpa hem en sån, jag har kört med den på gymmet och känner verkligen vilken nytta den har gjort. inga mer vrickningar av fotleder när man springer i terräng och djupsnö.

/Ashkan