tisdag 1 maj 2012

Kanallöpet 2012

image

Idag har jag varit iväg och sprungit Kanallöpet som är en halvmara som går längs med Göta Kanal mellan Ljungsbro och Borensberg. Det bjöds verkligen på perfekta förhållanden, solsken, lätt medvind och en flack bana.

Eftersom löpformen känts bra på sista tiden så hade jag förhoppningar om att slå nytt pers idag. Ville helst gå under 1.25, men det är alltid lite nervöst och en viss ovisshet kryper sig alltid på när det drar ihop sig till tävling.

Det kändes bra redan från start och jag kom snabbt in i loppet. La mig i mitt eget tempo, strax under 4 min/km. Trots att det var ganska många runt omkring mig så fick jag göra det mesta av jobbet själv under loppet. Höll jämt tempo och det flöt på bra. Jag tror första milen gick strax under 40 min. Hade en liten mental svacka vid 15 km men den släppte ganska snabbt efter lite vätska. Vid 18 km började tröttheten komma ganska ordentligt och jag kände tendens till kramp på insidan av låren. Dock lyckades jag samla ihop mig när jag fick sällskap i ryggen och la på ett sista ryck som gjorde att lyckades hålla min position.

Kom i mål på 1.24.22 och en tionde plats. Grymt nöjd att kroppen och huvudet ville vara med idag. Kändes bra att spräcka 1.25 gränsen och slå nytt pers igen på halvmaran. Blev ett bra kvitto inför Stockholm marathon. Nu gäller det bara att finslipa formen tills dess.

image
Nöjd i solen efter målgång och lite vätskepåfyllning

2 kommentarer:

Alexander sa...

Du är grym Odda!

Cykling min passion sa...

Grymt bra!! Grattis!!!