fredag 5 november 2010

Skönt simpass

Igår kväll var det simning som vanligt på torsdagar.  Det skulle visa sig bli ett riktigt skönt och bra pass. Kände mig otroligt trött och seg innan passet men som vanligt piggnar man till när man väl kommer till simhallen.

Passet inledes ganska lugnt med lite insim följt av ryggsim och bröstsimsteknik. Avslutningen på passet sög verkligen ut allt som fanns i kroppen. Vi skulle köra 20 x 50 m fritt. Vi fick välja starttid 1.00, 1.10 eller 1.20 efter förmåga, jag satsade på 1.00 men var osäker på om jag skulle orka hela vägen. Start tid 1.00 kanske inte är så avskräckande för många men om man inte är en kanonsimmare så är det fullt tillräckligt.

De första 10 intervallerna körde vi med paddlar vilket gjorde att mjölksyran byggdes på ganska så snabbt i axlarna. 50:orna låg då på mellan 42 och 45 sek så det blev ganska bra med vila mellan varje men som sagt axlarna blev tröttare och tröttare. De avslutande 10 kördes utan paddlar. När man tar av sig paddlarna känns det verkligen som man inte kommer framåt. Nu sjönk vilotiden mellan varje intervall till under 10 sek och de sista fick köras nästa utan någon vila överhuvudtaget. Armarna smärtade av mjölksyra, benen och fötterna krampade men jag lyckades hålla startiden hela vägen.

Efteråt kändes det så skönt i kroppen och man kände sig verkligen nöjd. Det blir så mycket enklare att köra hårt och pressa sig själv lite extra när man kör ihop med andra. Fler sådana pass och simningen kommer förhoppningsvis gå framåt under vintern.

Inga kommentarer: