torsdag 6 augusti 2009

Ride of Hope

För er som inte vet vad Ride of hope är så enkelt förklarat är det ett cykellopp mellan Lund och Stockholm som samlar in pengar till förmån för cancerfonden. Idag har jag cyklat sträckan Linköping – Katrineholm plus lite till.

Vi började utanför entrén till Universitetssjukhuset i Linköping. Det såg ut att bli en varm och solig dag. Här fick jag också träffa XC-Mankan för första gången, jag följer honom på hans blogg i vanliga fall. Träffade även en del andra kända ansikten förstås. Jag och min svåger tog oss till Linköping och vi hade bestämt oss för att starta med den snabba gruppen.

DSC00196 DSC00197 DSC00198

Halv tio drog vi iväg mot Norrköping, vi blev lotsade ut ur Linköping av en Hymer kille. Väl ute ur stan rullade det på riktigt bra i solskenet. Det kändes redan då att det skulle bli en varm dag. Väl framme i Norrköping fanns första depån på Ica Maxis parkering. Där serverades bulle, festis och bananer. Smakade mycket bra eftersom det kändes som frukosten redan förbränts.

DSC00199 DSC00201

Med i vår grupp fanns Kalle hann körde fixie hela vägen runt, grymt imponerande. Kalle är killen i gult på bilden nedan, för övrigt en mycket trevlig vilket man givetvis kan säga om alla som cyklade i vår grupp.

DSC00200

Från Norrköping bar det iväg ut via Arkösundsvägen mot Skenäs och färjan över till Kvarsebo. Där var även den andra depån för dagen placerad. Här kunde man fylla på förråden inför den avslutande resan till Katrineholm.

DSC00203 DSC00204

Det fortsatte att rulla på i ett bra tempo hela vägen till slutmålet. Det fanns många dragvilliga och duktiga cyklister i vår grupp. Väl framme hade CK Ceres dukat upp en fin buffé med diverse godsaker som alla kunde belöna sig med efter en kanondag.

DSC00205 DSC00206 DSC00207

Min svåger och jag hade bestämt oss för att även cykla hem till Norrköping igen. Kändes ju kanske inte helt genomtänkt efter 14 mils cykling i stekande sol. Men ju mer vi fyllde på förråden igen så steg åter humöret. Vi hade även fått reda på under dagen att det fanns fler som hade samma tanke som oss. Totalt var vi 7 st som cyklade hemåt mot Norrköping. I vår strävan att undvika 2+1 vägen till Norrköping kom vi ut på lite vilovägar. Som tur var hade några av killarna GPS som kunde lotsa oss genom skogen på grus och skogsvägar fram till Stavsjö. En punktering råkade vi utför men det var ingenting om man tänker på vilka vägar vi cyklade på. Ett stort tack till Mange, Robban, Rikard, Tobbe, Fredrik, Matthias och Kalle för sällskapet och det som satte pricken över i:t på en helt underbar dag. Totalt blev 22 mils cykling á 7h 20min. Ett riktigt gott dagsverke. Nu väntar en god natts sömn.

DSC00209 DSC00208 DSC00210

1 kommentar:

kallegunnar sa...

tackar själv för ett rackarns trevligt sällskap.....snacka om tröga ben sista milen hem.....uhhh